Модерна френска вечеря с шеф Калоян Колев и пианистът Дени Петрова
МОДЕРНА ФРЕНСКА ВЕЧЕРЯ
със специалното участие на пианиста от Държавна опера Стара Загора Деница Петрова, която ще изпълни популярни френски песни и шансони.
Какво е приготвил този път шеф Калоян Колев? Изисканото 5-степенно меню включва традиционни френски ястия, пречупени през фантазията на опитния шеф готвач Калоян Колев, чиято страт към кулинарията от 15 години го води в различни точки по света, за да стигне до 3-те спечелени златни медала от Международното кулинарно състезание в Айдън, Турция през 2018 г. за „Най-добър международен готвач“.
МЕНЮ / MENU
Френска вечер / French dinner
Комплимент / Amuse bouche
„Пастетът / The Pate“
Пастет от гъши и пилешки дроб с малинов сос върху кракер от квас
Pate from goose and chicken livers glazed with raspberries sauce over sourdough cracker
Предястие / Аppetizer
„Риба тон Нисоаз“ / Tuna Nicoise
Риба тон, бейби листа, чери домати, френски зелен боб, мариновани пъдпъдъчи яйца, маслини, каперси, червен лук меден дресинг
Mixed baby leafs, tuna, cherry tomatoes, French green beans, quail eggs, olives, capers, red onions and honey dressing
Основно ястие / Main course
“Патица с трюфели / Duck with truffles”
Су-вид руло от патешка и пуешка гърда, поднесено с трюфелово картофена тарталета, тъмен сос с коняк, печен морков пълнен с пюре от спанак и пресни трюфели
Slow cooked duck leg served with truffle mashed potatoes, citrus sauce, sautéed spinach and fresh truffles
Десерт / Dessert
“Трио шоколад / Chocolate trio”
Мус от млечен шоколад, карамелизиран бял шоколад, замразена еспума от руби шоколад, сос от горски плодове, ментов кейк и пресни ягоди
Milk chocolate mousse, caramelized white chocolate, frozen espuma from ruby chocolate, wild berries coulis, mint cake and fresh strawberries
Петифури / Petit fours
Трюфел от черен шоколад, мармалад от бяло грозде и бонбон с карамелен ганаш
Dark chocolate truffle, white grapes pate de fruit and bonbon with caramel ganash
Хляб / Bread
Френски селски хляб с квас, поднесен с пушено масло
Sourdough Pain de campagna served with smoked butter
Напитки
Чаша вино 170 мл
Минерална вода 330 мл
КУВЕРТ: 98 лв.
Резервации на телефон: 0895583888
Шеф Калоян завършва международно кулинарно училище през 2014 г., като по време на обучението си реализира два стажа в чужбина – в “Market by Jean-Georges” в Доха, Катар и в “Jean-Georges Steakhouse” във Вашингтон, САЩ. Още съвсем млад, той има рядката възможност да работи на три различни континента, което му позволява да контактува със и да черпи опит от признати европейски, американски и азиатски готвачи. Преди да се присъедини към екипа на Института по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт в което е вече над 4 години, шеф Калоян работи в продължение на 5 години в Норвегия, включително като Су-шеф на Geir Skeie, победител в най-престижното световно кулинарно състезание Bocuse d’or през 2009 година. Този безценен опит му помага успешно да адаптира различни вкусове, аромати и съставки, което му позволява да изразява и демонстрира уменията си в широк спектър от национални кухни от различни краища на света.
Работейки по целия свят, шеф Калоян успява да развие солидни комуникационни и организационни умения, както и способност да обучава успешно своите студенти. Организиран, креативен и иновативен в презентациите, той притежава таланта да използва продуктите и съставките по възможно най-ефективен начин, с минимални разходи и без загуба на време.
Богатият му професионален опит води шеф Колев към големи успехи. Само някои от скорошните му постижения са 2-рото място за най-добър отбор на Кулинарната купа на България 2018 г., 3 златни медала от Международното кулинарно състезание в Айдън, Турция през 2018 г., 1- вото място за „Най-добър международен готвач“ и бронзовия медал за „Най-добър международен отбор“ на Gastromak 2018 в Северна Македония, както и златния медал за „Най-добър готвач на годината“ на 11-то Международно кулинарно състезание в Южна Европа, което се проведе в Солун, Гърция, в началото на 2019 г.
За Деница Петрова, пианист:
Деница Петрова е пианист с богата палитра от музикални възможности, опит и творческа неизчерпаема енергия. Деница Петрова е родена в Стара Загора в артистично семейство. Майка й е първият учител по пиано, който й разкрива красотата на музиката. Започва да свири на пиано от 5-годишна и е приета в ДМШ към СМУ „Хр. Морфова“. Завършва средно музикално училище през 1996 г. с много участия в продукции и концерти. Завършва Академията за музикално и танцово изкуство Пловдив през 2002 г. при проф. Роксана Богданова с отличие.
В своята практика тя е работила с режисьори като Пламен Карталов, Хачо Бояджиев, Урсула Хорнер, Вера Немирова, Игнацио Окипинти.
Акомпанирала е на световно известни солисти като Веселина Кацарова, Надя Кръстева, Даниел Магдал, Драгана Радакович, Дарио Ди Виетри, Калуди Калудов, Бойко Цветанов, Камен Чанев и всички изключително талантливи солисти от Старозагорска опера.