Модерна азиатска вечеря с шеф Калоян Колев в Ресторант
Кулинарният магьосник шеф Калоян Колев отново ще бъде скъп гост на Парк-Хотел "Стара Загора" и по-специално на ресторант "Орфеида". В края на октомври 2022 година заедно с главния готвач на нашия ресторант шеф Недялко Иванов и екипа му шеф Колев приготви изумителна Модерна българска вечеря, от която останахте възхитени.
На 27 януари шеф Калоян Колев ще сътвори истинско кулинарно шоу, приготвяйки за вас Модерна азиатска кухня, която той познава в детайли и е практикувал както по света, така и у нас.
Ето и детайлите по менюто, което ще приготви шеф Калоян Колев:
Меню/Menu
Модерна Азиатска вечеря/Modern Asian dinner
Комплимент/Amuse bouche
„Пиле терияки“
Близалка от пилешко бутче глазирана с терияки сос и оваляна в печен сусам и див лук
Chicken lollipop glazed with teriyaki sauce and rolled in roasted sesame seeds and chives
Предястие/ Аppetizer
„Гункан Маки“
Суши гункан с риба тон поднесено с уасаби еспума и срирача майонеза
Sushi gunkan with tuna served with wasabi espuma and sriracha mayo
Основно ястие / Main course
Бавно готвени свински гърди със сос хойсин поднесени с кокосов ориз ,пюре от моркови с джинджифил и мисо ,гъби шитаке и пикантни броколи
Slow cooked pork belly with hoisin sauce served with coconut rice, carrots and ginger and miso pure, shitake mushrooms and spicy broccoli
Десерт /Dessert
Мус от маракуя с основа от кокос и шоколад, мариновано киви и лиофилизирани ягоди
Passion fruit mousse with coconut chocolate base, compressed kiwi and lyophilized strawberries powder
Хляб/Bread
Японски млечен хляб поднесен с веган масло с вкус на тогараши
Japanese milk bread served with togarashi vegan butter
Дегустация на три вида вина към първите три блюда от менюто.
Куверт за 1 човек - 69 лева
Резервирайте на тел. 0895583888
Професионална биография на шеф Калоян Колев:
Шеф Калоян Колев има над 15-годишен професионален опит в сферата, като винаги е носел в себе си страстта към кулинарията. Той е отворен да изучава нови култури и кухни и успешно работи в бързоразвиваща се среда. Винаги е готов да се изправи пред нови предизвикателства.
Шеф Калоян завършва международно кулинарно училище през 2014 г., като по време на обучението си реализира два стажа в чужбина – в "Market by Jean-Georges" в Доха, Катар и в "Jean-Georges Steakhouse" във Вашингтон, САЩ.
Още съвсем млад, той има рядката възможност да работи на три различни континента, което му позволява да контактува със и да черпи опит от признати европейски, американски и азиатски готвачи. Преди да се присъедини към екипа на Института по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт, в което е вече над 4 години, шеф Калоян работи в продължение на 5 години в Норвегия, включително като Су-шеф на Geir Skeie, победител в най-престижното световно кулинарно състезание Bocuse d’or през 2009 година. Този безценен опит му помага успешно да адаптира различни вкусове, аромати и съставки, което му позволява да изразява и демонстрира уменията си в широк спектър от национални кухни от различни краища на света.
Работейки по целия свят, шеф Калоян успява да развие солидни комуникационни и организационни умения, както и способност да обучава успешно своите студенти. Организиран, креативен и иновативен в презентациите, той притежава таланта да използва продуктите и съставките по възможно най-ефективен начин, с минимални разходи и без загуба на време.
Богатият му професионален опит води шеф Колев към големи успехи. Само някои от скорошните му постижения са 2-рото място за най-добър отбор на Кулинарната купа на България 2018 г., 3 златни медала от Международното кулинарно състезание в Айдън, Турция през 2018 г., 1-во място за „Най-добър международен готвач“ и бронзов медал за „Най-добър международен отбор“ на Gastromak 2018 в Северна Македония, както и златен медал за „Най-добър готвач на годината“ на 11-то Международно кулинарно състезание в Южна Европа, което се проведе в Солун, Гърция, в началото на 2019 г.