Гръцка вечер с автентични ястия и бенда на Аристос Константино
Горещи гръцки страсти се задават в нощта на 29 август (четвъртък) в прохладната лятна градина на ресторант „Орфеида“ край езеро „Загорка“. Скъп гост на любимото заведение ще бъде самият Аристос Константино със своя бозуки бенд. В продължение на повече от 3 часа гръцките изпълнители ще представят най-доброто от своя репертар – познат и обичат от почитателите на гръцката музика в цяла Европа.
Главният готвач на ресторант „Орфеида“ – шеф Стоян Динев, е подготвил за празничната вечер истински шедьовър с изкусителни традиционни гръцки ястия. Ще имате възможността да опитате поне 4 вида салати, над 10 автентични предястия, четири основни ястия и поне два десерта от кухнята на южната ни съседка.
Специален гост на вечерта ще бъдат официалните представители за България на узо „Пломари“. Автентичната гръцка напитка ще се превърне в един от важните акценти на вечерта.
Ето специалното Elliniko menou - Гръцко меню на вечерта:
Salata - Салати
1.HORIATIKI – Хориатики - 350 гр. (Гръцка салата от домати и краставици, лук, маслини от Каламата, зелена чушка, парче сирене „Фета“, зехтин, риган и каперси)
2. TZATZIKI - Дзадзики - 250 гр. (Краставици,цедено кисело мляко,зехтин,лимонов сок ,чесън и копър)
3.MESOGEIAKI SALATA – Средиземноморска салата 350 гр. (Микс от свежи зелени салати с мариновани миди и калмари,маслини, домати и средиземноморски дресинг)
Elki - Разядки
1. TIROKAFTERI – Тирокафтери - 50 гр. (гръцка разядка със сирене „Фета“)
2.Melitzana – Мелитзана - 150 гр. (гръцка разядка с патладжан)
3. Htipiti - Хтипити - 150 гр. (пикантна гръцка разядка със сирене „Фета“)
4. Tarama -Тарама - 150 гр. (розов тарама хайвер)
5. Tessera elki - Микс от гръцки разядки - 200 гр.
Orektika - Предястия:
1. PIATO STO PSARAS - 250 гр. - плато мариновани средиземноморски риби
2. DORA APO TI THALASSA - 250 гр. - плато мариновани морски дарове
3. Рsita kalamaria - 200 гр. - цял калмар на плоча по гръцки
4. Рsito Xtapodi - 200 гр. (октопод на плоча със каперси и сушен домат/)
5. Garida shaganaki - 200 гр. (cкариди саганаки с доматен сос)
6. HALLOUMI SHAGANAKI - 220 гр. (панирано гръцко сирене „Халуми“)
7. RAPANAKI STO CHEF - 200 гр. (рапани в хрупкава панировка)
8. TIGANITO kalamaraki - 200 гр. (хрупкави калмари със средиземноморски дресинг)
Ta kyria piata – Основни ястия
1. ELLINIKI MOUSAKA - 350 гр. - гръцка мусака
2. PASTITSIO - 350 гр. гръцка лазаня
3. PSARIA - 350 гр. (цяла ципура в пергаментова хартия с билки и зехтин)
4. SOUVLAKI GYROS - 350 гр. (Гръцки шишчета от пиле върху питка гирос с картофки)
Epidorpia – Десерти
1. Loukoumades - 150 гр. (Гръцки понички с меден сироп)
2. GALAKTOBUREKO - 180 гр. (Галактобуреко – гръцка млечна баница)
НАПИТКА НА ВЕЧЕРТА: Узо Пломари - 50 мл - 2,59 лв.!!!
Куверт - няма, изборът от менюто е ваш!
Вход - свободен!
Управителят на ресторант „Орфеида“, г-н Юлиян Димитров и неговият екип имат амбицията да ви представят и изцяло обновеното основно меню в заведението. Защото за нас най-важно е мнението на клиентите, вашите желания и предпочитания.
Запазете своята маса за незабравимата гръцка вечер с начало 20 часа на 29 август в лятната градина на Ресторант „Орфеида“ на тел. 0889311023.