Аплодираха шеф Калоян Колев за фюжън версията му на Модерна азиатска вечеря
Модерната азиатска вечеря, организирана от ресторант „Орфеида“ с гост готвач шеф Калоян Колев събра изискани почитатели на кулинарното изкуство. На 27 януари шеф Колев гостува за втори път в ресторанта на парк-Хотел „Стара Загора“, като този път беше подготвил вдъхновяващи ястия от азиатската кухня, която познава отлично, тъй като е работил на три контитента. Първото гостуване на шеф Колев беше в средата на декември миналата година, когато представи с голям успех своето виждане за модерна българска кухня.
Този път модерната азиатска вечеря започна с уелкъм дринк със шампанско. По масите беше сервиран млечен японски хляб с маково и сусамово семе, като пред всеки гост имаше веган масло с вкус на тогараши, в което хлябът се потапя, преди да бъде вкусен.
Модерната азиатска вечеря продължи с комплимент към гостите - близалка от пилешко бутче глазирана с терияки сос и оваляна в печен сусам и див лук. Към близалката беше сервирана и чаша ароматно бяло вино на Домейн Бойар. Всички останаха очаровани от пилешката близалка и с любопитство изслушаха обяснението на шеф Калоян Колев за суши предястието, което последва – Гункан Маки с риба тон поднесено с уасаби еспума и срирача майонеза, което пък беше сервирано с чаша розе на Домейн Бойар.
Истински възторг предизвика основното ястие, което беше представено с изключително добра визия и се оказа с чудесни вкусови качества - бавно готвени свински гърди със сос хойсин, поднесени с кокосов ориз, пюре от моркови с джинджифил и мисо, гъби шитаке и пикантни броколи. То беше сервирано с чаша червено вино на Домейн Бойар.
Модерната азиатска вечеря продължи с много настроение и приятелски разговори по масите, след което шеф Калоян Колев заедно със сервитьорите на вечерта, които бяха облечени в традиционни костюми на гейши, сервираха и черешката на вечерта – десерта. Той представляваше мус от маракуя с основа от кокос и шоколад, мариновано киви и лиофилизирани ягоди.
Шеф Калоян Колев сервира лично десерта, като на всяка маса отговаряше на възникналите по време на вечерята въпроси, във връзка с представените ястия.
Накрая шеф Колев покани за обща снимка управителя на ресторант „Орфеида“ Теньо Ганчев, главния готвач на ресторант „Орфеида“ Недялко Иванов и техните асистент готвачи, като им благодари за перфектната организация. Той обеща, че и тази модерна вечеря няма да бъде последна.
Очаквайте скоро следващото кулинарно предизвикателство на Ресторант "Орфеида".